5 april 2017 WHIG symposium

Beste collega’s,

De WHIG heet u weer van harte welkom op haar voorjaarssymposium met als titel ‘ Danger, diversity & drugs’. Het is voor ons een grote eer dat professor Jan de Maeseneer uit Gent tijd heeft vrijgemaakt in zijn drukke schema om op ons symposium een lezing te houden.

Het symposium belicht verschillende aspecten van de internationale en multiculturele huisartsgeneeskunde in Nederland. Accreditatie is aangevraagd bij zowel het NHG als de LCR.
Een belangrijk doel is het aanreiken van praktische handvatten op het gebied van reizigersadvisering, importziekten en migrantenzorg in uw huisartsenpraktijk.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 5 april 2017 te Utrecht. VVAA Hoofdkantoor
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht

Het programma:

16.30 – 17.00u Registratie en ontvangst

17.00-17.15 Opening door dagvoorzitter Joop Raams, huisarts, oud-tropenarts & bestuurslid NVTG

17.15-17:55 ‘Exotische dieren in Nederland: wat te doen in geval van een beet of steek ‘ –
Mw. Dr. Marieke Dijkman, Toxicoloog, wetenschappelijk onderzoeker Nederlands Vergiftigingen informatiecentrum

17:55-18.35u ‘Effectief Medicatiegerbruik: laaggeletterdheid, culturele & etnische verschillen in farmacotherapie’ – Mw. Drs. Janneke van der Velden, huisarts/trainer & adviseur Stichting Pharos, Expertisecentrum gezondheidsverschillen.

18.35-19.35u Pauze inclusief lichte maaltijd

19.35-20.15u ‘Reizigersadvisering: de pillen op reis’ Dhr. Ad van Esch, reizigersgeneeskundige medisch directeur/docent Health Education, docent huisartsenopleiding RadboudUMC

20.15-21.00u Toekomst van mondiale huisartsgeneeskunde en eerstelijnsgezondheidszorg in relatie met de “Sustainable Development Goals”!
Prof.dr. Jan De Maeseneer, MD, PhD. Directeur International Center for Primary Health and Family Medicine – Ghent University, WHO Collaborating Center on PHC.

21.00-22.00u Borrel

Heeft u interesse om aan deze bijeenkomst deel te nemen? Schrijft u zich dan in via info@whig.nl met uw naam, big- registratie, adres- en telefoongegevens. U ontvangt hierna een factuur en een voorlopige bevestiging van inschrijving, welke definitief is na betaling. Hier kunt u zich ook aan/-afmelden voor onze nieuwsbrief.

De inschrijfkosten verbonden aan deze nascholing bedragen 49.50 euro. Dit bedrag kunt u overmaken op IBAN NL20ABNA0514282754 t.n.v. Mw. A. Ter Horst, penningmeester Stichting Deskundigheidsbevordering Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg voor Huisartsen, onder vermelding van uw factuurnummer

Met vriendelijke groet, namens de leden van de Werkgroep Huisartsgeneeskunde en Internationale Gezondheidszorg,

Sylvia Mennink

Leon van Groenendael

Maarten Borg

Eline Dekker