Huisartsstages buiten Europa

Binnen de opleiding tot huisarts

Ben je aios huisartsgeneeskunde dan is alleen de differentiatie in Utrecht een mogelijkheid om van de drie maanden 6 weken stage te lopen in ZuidAfrika binnen de opleiding te doen. Voor alle overige stages in Afrika ben je aangewezen op andere contacten.

Let op: Het onderbreken van je opleiding is mogelijk! klik hier 

Ism met de LOVAH en de WES proberen we hier puur relevante links, adressen en info te brengen, die je laten zien wat mogelijk is.
Kijk ook op Algemene Links voor stages in de gezondheidszorg:
– Be more  “Be more” biedt jou de kans om stage te lopen in Azië en Afrika
– Het andere reizen Stages in de gezondheidszorg in Azië, Afrika en Zuid-Amerika
 Projects-abroad zijn vrijwillige stages over ter wereld in de gezondheidszorg
– Engeland

Het KIT biedt een interessante, eendaagse cursus aan ter voorbereiding op een korte werkervaring als arts in de tropen, klik hier.

Zelf aan de slag als huisarts in Africa

Een huisarts die nooit ervaring heeft opgedaan in een LIC kan zich het best orienteren via de stichting Kilimanjaro van Peter Melkert. Dat biedt nascholing in vooral Tanzania met collegae en dan kun je je verder orienteren.

Je bent oud-tropenarts en huisarts en je wilt weer iets daar doen

Veel hangt af van hoe lang geleden je tropenarts was, hoe goed je engels is of je de lokale taal nog spreekt en welke rol je wilt in de gezondheidszorg. Tenslotte is weer uitgaan als snijdend tropenarts (procedural rural FP) geen optie. Het gebeurt ook niet veel, maar recent zijn twee huisarts weer naar Tanzania vertrokken om daar te werken als huisarts. Overigens werken in Kenya, Tanzania, Zimbabwe etc. overal toch enkele Nederlandse huisartsen.
Maar echt mogelijkhden om in de vorm van een korte periode te werken is lastig.
De beste mogelijkheid is nog via het Rotaryprogramma, dat artsen voor 3 maanden aanbiedt te werken in een mobile klinic. Zie Rotary