1,8 en 15 februari Dutch Global Health Film Festival in Amsterdam, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht

Het Dutch Global Health Film Festival (DGHFF) komt er bijna aan. Het festival zal 1, 8 en 15 februari plaatsvinden in verschillende filmtheaters te Amsterdam, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. 
Voor meer informatie over het programma en voor tickets kunt u kijken op onze website: www.globalhealthfilmfestival.nl

De geselecteerde films zijn: 

2040, te zien in Amsterdam, Groningen, Maastricht en Rotterdam, gemaakt door een Australische filmmaker over klimaatverandering en de directe effecten ervan op onze gezondheid. Het is een hoopvolle film, waarin de regisseur onderzoekt hoe de wereld van zijn 4-jarige dochter er uit zal zien in het jaar 2040. 

EL SUSTO, te zien in alle 5 deelnemende steden, speelt zich af in Mexico en illustreert hoe de mens in de geglobaliseerde wereld wordt beïnvloed door de voedselindustrie, met verwoestende gevolgen voor de gezondheid. 

MEET THE MILLENNIALS – THE NEW HUMAN, te zien in Maastricht en Groningen – gaat over veroudering en technologie in Oost-Azië. Hoe vervangen robots menselijk contact? De film moedigt aan na te denken over wat ‘gezond ouder worden’ precies inhoudt. Heeft het te maken met genen? Of kunnen we met een beetje technologische hulp het eeuwige leven bereiken? 

RESISTENCE FIGHTERS, te zien in Groningen, is een wetenschappelijke thriller over een groeiend (wereldwijd) probleem. De Verenigde Nations benoemd antibiotica resistentie als een van de ernstigste hedendaagse bedreigingen voor onze gezondheid. De film geeft een kijk in hoe we langzaam de greep op levensreddende antibiotica (dreigen) te verliezen. 

LA MALADIE DU DEMON (THE DEMON DISEASE), te zien in Groningen en Utrecht, is een film over hoe in traditionele West Afrikaanse samenlevingen wordt omgegaan met mensen die kampen met geestelijke gezondheid en epilepsie. Voor velen van hen is er geen plek in de samenlevingen en leven een zwervend bestaan, wonen in ‘buitengebieden’, of worden vastgeketend. Pastoor Tankpari Guitanga is een van de mensen die zich voor deze groepen inzet en ten strijde trekt. 

NEIGHBORS, te zien in Amsterdam, is een prachtig portret over onze buren, mensen in de samenleving die kampen met een geestelijke stoornis die na jarenlang in een instituut te hebben gewoond nu in de ‘gewone’ maatschappij proberen hun nieuwe leven op te pakken. 

WELCOME TO SODOM, te zien in Utrecht, geeft een schrijnend beeld van wat er gebeurt met onze ‘technodump’. Elk jaar worden 250.000 ton van uitgerangeerde computers, smartphones, airconditioners en ander electronisch afval illegal verscheept naar Ghana. De lokale bewoners noemen het hun Sodom.