TROIE Carriere Dag

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 16/01/2021
All Day

Categories No Categories


WERKEN OF STAGE LOPEN IN DE TROPEN: WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Sinds 2008 organiseert TROIE jaarlijks de Tropen Carrière Dag (TCD). Het doel van deze dag is om te inspireren en informeren over de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT), uitzending naar de tropen en de vele carrièreperspectieven na de tropen.

Doelgroep is AIGT (in opleiding), coassistenten, studenten, A(N)IOS, medisch specialisten en overige belangstellenden. Interessante sprekers zullen de carrièremogelijkheden illustreren in een dagvullend programma. Tevens is er een banenmarkt en enkele parallelle sessies plaatsvinden.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Op 16 januari 2021 vindt de online TCD plaats.
Ben jij arts, medisch student, verpleegkundige, verloskundige of anderszins zorgmedewerkers met tropeninteresse dan is dit het event waar je bij moet zijn!

Het thema van dit jaar is (on)begrensde identiteit. Lang werd identiteit gezien als iets stars en onveranderlijks. Maar tegenwoordig wordt het meer gezien als iets dynamisch, bestaande uit verschillende aspecten zoals gender, religie, etniciteit, seksualiteit, of verschillende rollen al naar gelang de situatie. We duiken diep de actualiteiten in met sprekers over racisme in de zorg, dokters in de media, het managen van een pandemie, de vluchtelingencrisis. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor het werken in de tropen en de opleiding tot arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (AIGT).

Wat is de identiteit van de AIGT in de tropen en als wij terugkomen uit de tropen? Hoe is ons beroep ontstaan? Hoe identificeren onze patiënten met verschillende etnische afkomst zich; met welke normen en waarden dienen wij rekening te houden en hoe verschilt dit van onze eigen identiteit?
Is iedereen vrij om zijn eigen identiteit te kunnen uiten? Wat zijn de grenzen van identiteit? En in welke mate is er discriminatie of ongelijkheid van verschillende identiteiten in de tropen? Heeft de huidige pandemie invloed op onze identiteit? Wat zijn de verschillende identiteiten van een epidemie?

Meer leren over tropengeneeskunde en alles wat daarmee samenhangt?
Meld je nu aan voor de online Tropen Carriere Dag op 16 januari 2021. Stuur een mail naar tropencarrieredag2021@gmail.com met je naam, functie en BIG nummer.
Via onze facebook pagina zullen we jullie informeren en bekendmaken welke bijzondere en inspirerende sprekers er dit jaar zijn uitgenodigd!