Webinar Dermatologie op de donkere huid ENG

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 02/11/2023
7:30 pm - 9:30 pm

Categories No Categories


o Roxanne Gouverneur, Dermatoloog Curacao
o Colette van Hees, dermatoloog Ersamus MC, auteur Common skin diseases in Africa
o Pieter van den Hombergh

Amsterdam, Geldershoofd 80, 1103 BG, Amsterdam, Buurthuis No-Limit

**Aanmelden volgt later**

Accreditatie via WHIG aangevraagd.

Doel
De Gezondheidszorg voor enkele gemarginaliseerde bevolkingsgroepen in de Nederlandse samenleving is suboptimaal. Met deze serie van hybride webinars willen we zorgverleners alert maken over gezondheid verschillen en samen leren hoe kunnen we de gezondheidzorg verbeteren op huisartsniveau, maar ook op specialistisch niveau.

De eerste sessie gaat over de zorg voor ongedocumenteerden en vluchtelingen in Nederland. Daarvoor nodigen we uit Maarten Dekker, Huisarts en arts in asielzoekerscentra in regio Noord-Holland, Mohammed Saadulla, huisarts in opleiding, missie vluchtelingen centrum ter Apel en Sam v Vliet, Dokters van der wereld.

De tweede sessie gaat over het belang van buurtgerichte zorg met lokale oplossingen voor gezondheidsproblematiek. Daarvoor nodigen we uit huisarts en onderzoeker Shakib Sana die in Rotterdam samenwerkt met buurtouders om het stoppen met roken te bevorderen. Fleur de Meijer, huisarts en docent aan de universiteit van Nairobi vertelt over het Community Oriented Primary care model in Kenia en huisarts Majid Baraya over het toepassen van Krachtige Basiszorg in haar huisartsenpraktijk in Amsterdam.