GAMBIA

De grote droom van Momodou Kabir Manneh is om een eerstelijnsvoorziening te bouwen op familiegrond in een arm stedelijk gebied in de wijk Sukuta in het westen van Gambia. In Gambia is er veel aandacht voor infectie ziekten zoals malaria, diarree en HIV. Momodou wil in het gezondheidscentrum juist ook mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, hart- en vaatziekten en COPD behandelen. Deze aandoeningen, die tot voor kort gezien werden als westerse welvaartsziekten, rukken ook in Gambia vooral in de arme wijken op. Voor de mensen die het treft valt er zeer veel gezondheidswinst te boeken als ze tijdig goede voorlichting en behandeling krijgen. En dat is wat Momodou met zijn kliniek wil bereiken

De verwachting is de kosten tussen de 120.000 en 150.000 euro bedragen om het gezondheidscentrum te bouwen, uit te rusten met benodigde apparatuur en om de eerste 5 jaren de salarissen van verpleegkundige/medici te kunnen betalen.

Een gedetailleerde begroting en meer informatie over het project vindt u op www.ghawa.org.

Een Nederlands Stichting met ANBI status opgericht door huisartsen David Schaap en Willem Koch en apotheker Eefje van Rijnsoever werft de benodigde fondsen.

Doneren kan makkelijk via Formulier met iDEAL – Stichting GHAWA