Huisartsen gezocht voor Hippocrates exchange programma

Beste enthousiaste collega,

Met dit stukje informatie wil ik jullie wat meer vertellen over een erg leuk en interessant initiatief dat vanuit de Werkgroep Europese Samenwerking, een onderdeel van de LOVAH, wordt georganiseerd.

Hippokrates Exchange in Nederland

Tijdens een Hippokrates exchange loopt een buitenlandse HAIO enkele (meestal 2) weken mee in een Nederlandse huisartsenpraktijk om zo een beeld te krijgen van de eerstelijnszorg alhier. Vooraf maken zij zelf een stageplan met leerdoelen die ze met de Nederlandse huisarts zullen doorlopen. Belangrijk is dat het per definitie een meeloopstage betreft, dit betekent dat de AIOS voornamelijk meekijkt en geen zelfstandige werkzaamheden hoeft te verrichten. De AIOS is verder zelf verantwoordelijk voor het vinden van onderdak en transport. Het zijn enthousiaste AIOS die graag iets willen leren!

Als u geïnteresseerd bent om host te worden dan horen wij dat graag. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste huisartsen die deze buitenlandse HAIO’s willen begeleiden! Als u zich opgeeft zullen wij u benaderen als we een geschikte kandidaat hebben gevonden. 

Als u nog vragen heeft hierover of uzelf wilt aanmelden dan kan dat naar: hippokratesnl@lovah.nl

Alvast enorm bedankt!


Met vriendelijke groet,

Brigitte Augustijn

HAIO Rotterdam, 3ejaars

National Exchange Coordinator Hippokrates