Let op: nog t/m 6 okt vroegboekkorting voor het NVTG congres

CLIMATE EMERGENCY. Understanding the impact of climate change on health

De gevolgen van klimaatverandering zijn duidelijk zichtbaar in tekort aan schone lucht, veilig onderkomen, onvoldoende voedsel. Extreme hitte draagt bij aan mortaliteit als gevolg van cardiovasculaire en respiratoire ziekten. Wereldwijd is het aantal aan weer gerelateerde rampen meer dan verdrievoudigd sinds de 1960s. De gezondheidseffecten van een klimaatverandering zijn merkbaar zoals het feit dat door vectoren overgebrachte ziekten zoals malaria, dengue, schistosomiasis en lymeziekte zich in toenemende mate zullen uitbreiden naar andere delen van de wereld dan nu. 

Het jaarlijkse NVTG symposium van 6 november (in Rode Hoed, Amsterdam) getiteld ‘Climate emergency. Understanding the impact of climate change on global health’ staat in het teken van klimaatverandering en de gevolgen ervan voor onze gezondheid en welzijn. Het programma is veelzijdig met in de ochtend lezingen van vooraanstaande wetenschappers en professionals zie aandacht zullen besteden aan de gevolgen van klimaatverandering voor de gezondheid, feiten zullen presenteren en met ons in discussie gaan over mogelijke oplossingen om de negatieve gevolgen tegen te gaan. In het plenaire ochtend deel spreken: 

  • Prof Sir Andy Haines (London School of Tropical Medicine and Hygiene), 
  • Dr Maarten van Aalst (Red Cross Red Crescent Climate Centre), 
  • Dr Marzella Wüstefeld (World Health Organization), 
  • Dr Pim Martens (Maastricht University). 

De middag sessies bieden een gevarieerd programma met abstract presentaties (Uniting Streams);  een sessie over SRHR en klimaatverandering (Share-Net Nederland); twee sessies zullen worden georganiseerd door het Nederlandse Rode kruis (een van de mede-organisatoren); een sessie over de Nederlandse onderzoeksagenda ‘Klimaat en Gezondheid’ (Dr Maud Huynen, Maastricht University); een sessie over de rol van technologie bij klimaat-gerelateerde rampen (Dr Md. Nadiruzzaman, International Centre for Climate Change and Development, Bangladesh); en een sessie over manieren om afval in de klinische setting te verminderen (Troie). 

Wees er op tijd bij, het aantal aanmeldingen is beperkt! 

Details over het programma en de aanmelding voor het symposium vindt u in de symposium flyer en op de symposiumpagina.   

Helaas is er op dit moment (26 juli) een storing in het betaalsysteem. Zodra dit is opgelost vermeld ik het hier.

U kunt zich hier aanmelden.