Nieuwe cursussen infectieziekten Health Education

SOA’S IN DE (HUISARTSEN)PRAKTIJK

SOA komen steeds meer voor. Steeds vaker komen patiënten op consult met vragen over SOA’s: welke risico’s zijn er, moet ik testen, waten wanneer? In de scholing gaan we in op het bespreekbaar maken van seksueel gedrag, proactief bespreekbaar maken van risico, welkeSOA’s komen er voor, waar (in welk gaatje welk stokje) en wanneer te testen. Ook de eventuele behandeling bij klachten komt aan bod. Tijdens de scholing wordt er ook het HIV risico voor MSM mannen besproken en de nieuwe preventie PreP.

Voor wie: (huis)artsen, verpleegkundigen en praktijkondersteuners Accreditatie: ABC1, V&V en NVvPO aangevraagd voor 2 uurWaar en wanneer: Utrecht, 7 november 2019 Eindhoven, 12 december 2019 Tijd: 18.45-20.45 uur Prijs: €85 BTW-vrij

KINDERZIEKTEN EN VACCINATIES

Voor de jongere professional zijn de meeste kinderziekten onbekend. Tot voor kort was de vaccinatiegraad in Nederland hoog, maar helaas daalt deze steeds meer, waardoor er in de toekomst vaker kinderziekten zullen voorkomen, met het risico op complicaties.
In de scholing behandelen we welke kinderziekten er zijn, welke complicaties kunnen optreden en de (on)mogelijkheden voor vaccinaties. Ook zal er aandacht zijn hoe wij het gesprek met ouders over vaccineren aan kunnen gaan.

Voor wie: (huis)artsen en verpleegkundigen
Waar en wanneer: Utrecht, 7 november 2019 Eindhoven, 12 december 2019
Tijd: 16.00-18.00 uur Accreditatie: ABC1 en V&V aangevraagd voor 2 uur Prijs: €85 BTW-vrij