Overlijdensbericht Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde

Als Whig onderschrijven wij graag het onderstaande overlijdensbericht van het NVTG van 24 november 2019. Bron

Geschokt, verdrietig en verslagen zijn wij na het bericht dat gisterenavond een zeer gewaardeerde collega Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde in het LUMC is overleden aan de gevolgen van Lassa koorts, waarmee hij besmet is geraakt tijdens zijn werk in Masanga Hospital in Sierra Leone.

Deze collega was nauw betrokken bij de NVTG en de opleiding AIGT.

In hem verliezen wij een bevlogen arts die betrokken was bij de gezondheidszorg in Sierra Leone en als opleider van gezondheidswerkers aldaar én voor de opleiding AIGT en bovenal een innemend mens en een vriend van velen. 

Een Nederlandse collega AIGT met wie hij daar werkte is met ziekteverschijnselen ook naar Nederland gerepatrieerd en wordt momenteel behandeld in het UMCU.

De AIOS IGT die momenteel haar buitenlandstage in Masanga doet, heeft geen ziekteverschijnselen en is, evenals enkele overige AIGTers en enkele  Nederlandse en Engelse studenten en medewerkers, gerepatrieerd en allen  worden medisch begeleid.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en bekenden van de overleden collega en wij wensen hen alle sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.