Pharos: nieuw: handboek voor COPD-patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden

Het nieuwe handboek ‘Ik heb COPD, wat kan ik doen?’ is speciaal ontwikkeld voor COPD-patiënten die moeite hebben met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over hun ziekte en gezondheid. In Nederland zijn er ruim 600.000 COPD-patiënten. Maar liefst 46 procent van hen heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Zelfmanagement is belangrijk voor longpatiënten, maar juist voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden is dat een probleem.
Het handboek ‘Ik heb COPD, wat kan ik doen?‘ kan deze patiënten helpen. Het boek ondersteunt het consult van de huisarts en bevat informatie en tips voor goede zelfzorg. Het boek is volledig geschreven in eenvoudig Nederlands https://www.pharos.nl/kennisbank/ik-heb-copd-wat-kan-ik-doen/