Stichting bootvluchteling zoekt tijdelijke waarneming!

Wil jij ook een unieke (werk)ervaring als (huis)arts? 

Meld je dan aan om minimaal 10 dagen als huisarts (in opleiding) te werken 

met Stichting Bootvluchteling voor de vluchtelingen op Lesbos! 

Waar: Lesbos, Griekenland. Zowel in het vluchtelingenkamp Moria (verblijfplaats van ruim 3000 vluchtelingen) als in het Silverbay Hotel (verblijfplaats van ruim 200 kwetsbare vluchtelingen) worden dagelijks spreekuren gedraaid door artsen en verpleegkundigen van Stichting Bootvluchteling.

Wanneer: Minimaal 10 dagen in de maanden juli of augustus 2016 (met name vanaf 8 juli)

Wat: Stichting Bootvluchteling biedt momenteel (semi)acute huisarts- geneeskundige zorg aan de meest kwetsbare vluchtelingen op Lesbos. Denk hierbij aan astma-exacerbaties, epileptische insulten en angina pectoris, maar ook aan kinderen met koorts, verkoudheden en paniekaanvallen. Bij vraag naar chronische zorg wordt (met een goede verwijsbrief) verwezen naar samenwerkende hulporganisaties (zoals Médecins du Monde en Caritas Hellas).

Waarom: De zorgvraag van de vluchtelingen op Lesbos is de laatste maanden verschoven van spoedeisende zorg bij bootlandingen (vluchtelingen verbleven slechts een aantal dagen op Lesbos) naar acute en chronische zorg in kampen en andere accommodaties (vluchtelingen verblijven nu vaak al weken- tot maandenlang op Lesbos). Om deze zorgvraag te kunnen beantwoorden is de nood voor huisartsen op Lesbos groot.

Onkosten: Stichting Bootvluchteling werkt met vrijwilligers. Zij financieren hun eigen onkosten, waarbij Stichting Bootvluchteling zorgdraagt voor goedkope accommodatie en maaltijden op Lesbos.

Wat krijg je er voor terug?

–       Een unieke werkervaring!

–       Werken in een inspirerend team van medici en niet-medici

–       De kans medische hulp te bieden aan de slachtoffers van de grootste vluchtelingencrisis van deze tijd

–       Werken op een prachtig eiland met heerlijk weer

Ben je enthousiast geworden?

Neem voor meer praktische informatie of persoonlijke ervaringen contact op met Reina Timmer, huisarts en ervaren vrijwilliger voor Stichting Bootvluchteling op Lesbos.

Mail naar reinatimmer@hotmail.com of bel naar 0031-642268707.